Lunsj/småretter
Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00
Lunsj / småretter
-
Fiskesuppe med røkt laks og sei
kr 225,-«Kakskiv og smær». | Allergener: Fisk, melk, selleri, hvete i brød.
-
Gratinert bacalao de Kristiansund
kr 225,-Alpeost fra Elnesvågen, flatbrød | Allergener: Fisk, melk i ost.
-
Langfårre bakels med Stavnes-salat
kr 195,-Belgisk vaffel med skagensalat | Allergener: Skalldyr, egg, melk, hvete.
-
Klippfiskburger
kr 225,-Hjemmelaget burgersaus, salat og småpoteter | Allergener: Fisk, melk, egg, sennep, hvete i brød (vi har glutenfritt brød).
-
Drie porke burger
kr 225,-Hjemmelaget burgersaus, salat og småpoteter | Allergener: Melk, egg, sennep, hvete i brød (vi har glutenfritt brød).
Forretter
Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00
Forretter
-
Fiskesuppe
kr 145,-Med røkt laks og sei «Kakskiv og smær». | Allergener: Fisk, melk, selleri, hvete i brød.
-
Røkt laks fra Averøy
kr 155,-røstipotet, rødløk og utrekrem | Allergener: Melk, Fisk
-
Akevittgravet ytrefilet av hjort
kr 165,-syltet gulrot, grønnkål, pepperrotkrem og nype & gulrot gele | Allergener: Melk
Hovedretter
Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00
Hovedretter
-
Klippfisk fra Kekke på Averøy
kr 385,-Erterpuré, bakte rotgrønnsaker, bacon, smørsaus og potetstappe | Allergener: Fisk, melk
-
Krydderbakt laks fra Averøy
kr 355,-kremet pasta med erter og paprika | Allergener: Fisk, Hvete, Melk
-
Gratinert bacalao de Kristiansund
kr 345,-Alpeost fra Elnesvågen, flatbrød. | Allergener: Fisk, melk i ost.
-
Stekt kveite fra Kornstadfjorden
kr 375,-fenalår, pastinakk, erter, baconmajones og bakte poteter. | Allergener: Fisk, Melk, Egg, Sulfitter, Sennep.
-
Pannestekt lammefilet
kr 375,-kålrabi, grønnkål, brønnkarse, rosmarinsalt, sjy og bakte poteter | Allergener: Sulfitter
Dessert
Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00
Dessert
-
Créme Brûlèe med bringebærsorbet
kr 145,-Allergener: Egg, Melk.
-
Epleterte med vaniljekrem
kr 135,-Allergener: Melk, Egg, Hvete, Mandler.
-
Sjokoladekake med marinert frukt
kr 135,-Allergener: Melk, Egg
Dessertpynt Allergener: Spør servitøren for sikkerhets skyld.
Litt historie
Før byens første skipsverft, Nerkrana, ble anlagt her i 1786 var bygningen mindre og ble brukt som naust. I området var det flere «jekteoppsett» der fartøyene ble satt på land utenom sesongen. I 1787 ble huset flyttet inn fra sjøkanten og det ble startet smiedrift i huset. Denne virksomheten varte i akkurat 200 år fram til 1987. Restauranten i bygget ble åpnet i 1994.
Tømmerveggene er de originale, der en kan se en masse hull. De er blitt til ved at smeden har utprøvd skarpheten i navarer (bor) han har laget. Selve smia (essa) er også gammel og nennsomt restaurert.