Meny

Lokal mat og drikke basert på de beste råvarer

Lunsj/småretter

Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00

Lunsj / småretter

  • Kremet fiskesuppe

    kr 230,-

    med urteolje og krutonger| Allergener: Fisk, melk, egg, selleri, hvete i brød.

  • Bacalao de Kristiansund

    kr 235,-

    flatbrød | Allergener: Fisk, hvete i flatbrød (vi har glutenfritt)

  • Smørbrød med Stavnes-salat

    kr 225,-

    skagensalat | Allergener: Skalldyr, egg, melk, hvete.

  • Smørbrød med røkt laks fra Averøy

    kr 225,-

    Allergener: Fisk, Egg, Melk, Hvete

  • Klippfiskburger

    kr 235,-

    Hjemmelaget burgersaus, salat og småpoteter | Allergener: Fisk, melk, egg, sennep, hvete i brød (vi har glutenfritt brød).

Forretter

Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00

Forretter

  • Kremet fiskesuppe

    kr 145,-

    med urteolje og krutonger | Allergener: Fisk, melk, egg, selleri, hvete i brød.

  • Speket laks fra Averøy

    kr 175,-

    blomkål og brokkolisalat med chevresaus | Allergener: Fisk, geitmelk, melk

  • Carpaccio av lettrøkt hvalkjøtt fra Harøy

    kr 185,-

    rømme, frøkjeks, rødløk, gresskarkjerner og frisk salat | Allergener: Melk, (kan være spor av gluten i kjeks)

Hovedretter

Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00

Hovedretter

  • Klippfisk fra Kekke på Averøy

    kr 435,-

    grillet blomkål, trøffelkrem, hasselnøttsmør og potetkrem | Allergener: Fisk, melk

  • Ovnsbakt uer fra Averøy

    kr 390,-

    risoni med skalldyrsaus, savoykål og sopp | Allergener: Fisk, hvete, skalldyr, melk

  • Bacalao de Kristiansund

    kr 385,-

    flatbrød | Allergener: Fisk, Hvete i flatbrød (vi har glutenfritt)

  • Stekt lange

    kr 395,-

    gresskarkrem, stekte grønnsaker med bacon, skalldyrsaus og bakte småpoteter | Allergener: Fisk, melk, skalldyr

  • Rødvinsmarinert oksekjake

    kr 395,-

    oliven, tomat, sjysaus og potetkrem | Allergener: Sulfitter, melk

Dessert

Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00

Dessert

  • Creme brulee med brunost

    kr 160,-

    Allergener: Egg, Melk

  • Cræm freesh - mousse med ripssaus

    kr 155,-

    Allergener: Melk

  • Krydderkake med ostekrem og salt karamellsaus

    kr 155,-

    Allergener: Hvete, melk, egg

Dessertpynt Allergener: Spør servitøren for sikkerhets skyld.

Litt historie

Før byens første skipsverft, Nerkrana, ble anlagt her i 1786 var bygningen mindre og ble brukt som naust. I området var det flere «jekteoppsett» der fartøyene ble satt på land utenom sesongen. I 1787 ble huset flyttet inn fra sjøkanten og det ble startet smiedrift i huset. Denne virksomheten varte i akkurat 200 år fram til 1987. Restauranten i bygget ble åpnet i 1994.

Tømmerveggene er de originale, der en kan se en masse hull. De er blitt til ved at smeden har utprøvd skarpheten i navarer (bor) han har laget. Selve smia (essa) er også gammel og nennsomt restaurert.