Lunsj/småretter
Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00
Lunsj / småretter
-
Kremet fiskesuppe
kr 230,-med urteolje og krutonger| Allergener: Fisk, melk, egg, selleri, hvete i brød.
-
Bacalao de Kristiansund
kr 235,-flatbrød | Allergener: Fisk, hvete i flatbrød (vi har glutenfritt)
-
Smørbrød med Stavnes-salat
kr 225,-skagensalat | Allergener: Skalldyr, egg, melk, hvete.
-
Smørbrød med røkt laks fra Averøy
kr 225,-Allergener: Fisk, Egg, Melk, Hvete
-
Klippfiskburger
kr 235,-Hjemmelaget burgersaus, salat og småpoteter | Allergener: Fisk, melk, egg, sennep, hvete i brød (vi har glutenfritt brød).
Forretter
Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00
Forretter
-
Kremet fiskesuppe
kr 145,-med urteolje og krutonger | Allergener: Fisk, melk, egg, selleri, hvete i brød.
-
Speket laks fra Averøy
kr 175,-blomkål og brokkolisalat med chevresaus | Allergener: Fisk, geitmelk, melk
-
Carpaccio av lettrøkt hvalkjøtt fra Harøy
kr 185,-rømme, frøkjeks, rødløk, gresskarkjerner og frisk salat | Allergener: Melk, (kan være spor av gluten i kjeks)
Hovedretter
Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00
Hovedretter
-
Klippfisk fra Kekke på Averøy
kr 435,-grillet blomkål, trøffelkrem, hasselnøttsmør og potetkrem | Allergener: Fisk, melk
-
Ovnsbakt uer fra Averøy
kr 390,-risoni med skalldyrsaus, savoykål og sopp | Allergener: Fisk, hvete, skalldyr, melk
-
Bacalao de Kristiansund
kr 385,-flatbrød | Allergener: Fisk, Hvete i flatbrød (vi har glutenfritt)
-
Stekt lange
kr 395,-gresskarkrem, stekte grønnsaker med bacon, skalldyrsaus og bakte småpoteter | Allergener: Fisk, melk, skalldyr
-
Rødvinsmarinert oksekjake
kr 395,-oliven, tomat, sjysaus og potetkrem | Allergener: Sulfitter, melk
Dessert
Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00
Dessert
-
Creme brulee med brunost
kr 160,-Allergener: Egg, Melk
-
Cræm freesh - mousse med ripssaus
kr 155,-Allergener: Melk
-
Krydderkake med ostekrem og salt karamellsaus
kr 155,-Allergener: Hvete, melk, egg
Dessertpynt Allergener: Spør servitøren for sikkerhets skyld.
Litt historie
Før byens første skipsverft, Nerkrana, ble anlagt her i 1786 var bygningen mindre og ble brukt som naust. I området var det flere «jekteoppsett» der fartøyene ble satt på land utenom sesongen. I 1787 ble huset flyttet inn fra sjøkanten og det ble startet smiedrift i huset. Denne virksomheten varte i akkurat 200 år fram til 1987. Restauranten i bygget ble åpnet i 1994.
Tømmerveggene er de originale, der en kan se en masse hull. De er blitt til ved at smeden har utprøvd skarpheten i navarer (bor) han har laget. Selve smia (essa) er også gammel og nennsomt restaurert.